Συνταγές
Κουλουράκια της στιγμής – μια πολύ ωραία συνταγή και πολύ εύκολη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 βουτυρο 250γρ αγεπρωβιο η αγελαδινό,2 φλυτζάνια ζάχαρη, 2 αυγά, πορτοκαλί το χυμό και το ξύσμα, 1βανιλια σε ζάχαρη εγώ έβαλα εσείς μπορείτε να βάλετε βανιλετες, 2 ποτηράκια σε σφηνάκι αδυαλιτο εβαπορέ γάλα, 1κιλο η και λιγο παραπάνω ανάλογα με το μάτι να μας γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μαλακό αλεύρι, 2 κγ. μπεικιν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει μετά προσθέτουμε και τα αυγά μας
συνεχίζουμε, προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι και ξύσμα, την βανίλια
συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ ριχνουμε και το εβαπορέ γάλα
στο τέλος το μπεικιν και το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε εγώ τα έκανα πλεξουδες
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 c στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά αναλόγως το φούρνο και πος τα θέλουμε αφράτα η πιο τραγανά.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.