Συνταγές
Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα λιώνουν στο στόμα. Κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι, λεμόνι, ρετσίνα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο
125 γρ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
150 γρ. άχνη
125 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, και το ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
ή φυσικό χυμό λεμόνι και το ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
ή ρετσίνα
1 φακελάκι μπέικιν
800 γρ. αλεύρι
(Όσα γραμμάρια γράφω παράδειγμα για την γεύση πορτοκάλι που είναι 125 τόσα γραμμάρια είναι και για το λεμόνι τόσα είναι και για την ρετσίνα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγο, μετά βάζουμε την άχνη και τα χτυπάω καλά για πέντε λεπτά.
Συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε λίγο- λίγο και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να τελειώσει όλο και να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί. Τα πλάθω στα σχέδια που θέλω και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Είναι μια πολύ όμορφη μαλακιά ζύμη που αν έχετε μηχανή του κιμά με εξάρτημα για κουλουράκια θα βγουν υπέροχα.
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!