Συνταγές
Κουλουράκια βουτύρου και ο καφές μας αποκτάει άλλη αξία.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη, (220 γρ. με 350 γρ. ανάλογα αν θέλετε εσείς να το κάνετε λιγότερο ή περισσότερο γλυκό)
2 βανίλιες και ξύσμα πορτοκαλιού
4 μεγάλα αυγά
1 κούπα γάλα
1 μεγάλη κουταλιά αμμωνία
1 φλυτζάνι βούτυρο, (250 γρ.)
1 φαριν απ και όσο αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρειαστεί για μια ζύμη που θα κολλά λιγο στα χέρια
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπολ.
Εν συνεχεία, ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά και το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει την αμμωνία, τις βανίλιες και ξύσμα πορτοκαλιού.
Κατόπιν, ρίχνουμε το φαριν απ και προσθέτουμε όσο αλεύρι για όλες τις χρήσεις χρειαστεί έως ότου η ζύμη να κολλά λίγο στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 2 ώρες.
Τέλος, πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά στις αντιστάσεις, στην πάνω σχάρα του φούρνου.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.