Συνταγές
Κοτόπουλο στην γάστρα με τραγανή κρούστα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρμ κότα
Αλατοπιπερο ρίγανη τζιτζερ σέ σκόνη κουρκουμά, 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι κατσικίσιο, μείγμα για κοτόπουλο με σινάπι και πιπερια, 2 κουταλάκι του γλυκού μέλι , 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, πάπρικα καπνιστή, σόγια σος, 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα αυτά τα ρίχνω επάνω στην κότα, μέσα στην γάστρα, βάζω και 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κομμάτια, ρίχνω 1 κούπα νερό και ψήνουμε για 1 ώρα
Ύστερα ρίχνω 1 κονσέρβα μανιτάρια αφού πρώτα ξεπλυνα στο σουρωτηρι να φύγουν τα ζουμια της κονσερβας, και ψήνουμε ξεσκέπαστη ή γάστρα άλλα 20′ ακόμα όλα μαζί.. και 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λουρμπακ.. σκόρδο σέ σκόνη και 1 κομματάκι πορτοκαλί πιπεριά…
Το συνοδεύουμε με τό αγαπημένο μας ρύζι μπασμάτι , και για σαλάτα λίγο χαρακτη ντομάτα και αγγουράκι με λίγο αλάτι και μηλοξυδο..
Για το ρύζι μπασμάτι με αμύγδαλο, σταφίδα μαύρη και λίγες φουντιτσες μπρόκολο…
Με την αναλογία 1 ρύζι μπασμάτι και 3 νερό, βράζουμε πρώτα το νερό με 1 κύβο λαχανόσουπα δική μου, λίγες φουντιτσες μπρόκολο, κάρυ και κουρκουμά, 3 Κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες, 2 Κουταλιές της σούπας αμυγδαλοψιχα, 2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 φύλο δάφνη, 1 φέτα λεμόνι την οποία στο τέλος αφαιρώ.
Ρίχνουμε το ρύζι μπασμάτι και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Μουρλια φαγητό έγινε!!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.