Connect with us

Πουλερικα

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και άρωμα από Άνδρο

Published

on

2013 09 1611.51.34 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Τα υλικά μας:

Για 4 άτομα:

  1. 4 ολόκληρα μπούτια από κοτόπουλο
  2. 4-5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  4. 1 κούπα λάδι
  5. 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χτυπημένες στο μπλέντερ (ή πολυκόφτη)
  6. 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ
  7. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  8. 2 κουταλιές σ. ζάχαρη
  9. 1 ποτήρι νερό

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

          Πλένουμε,καθαρίζουμε τα μπούτια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Τα ροδίζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι.Τα τοποθετούμε στη γάστρα ή σε βαθύ ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε Να έχουμε υπόψη μας ότι μετά θα προσθέσουμε και τις μελιτζάνες, οπότε θέλει λίγο αλάτι παραπάνω. Στο τηγάνι με το λάδι που έμεινε από το κοτόπουλο, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγο να γίνει διάφανο (να μην ροδίσει) και το αδειάζουμε πάνω στο κοτόπουλο. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό σε μια άκρη της γάστρας (κατά το ψήσιμο, με τους υδρατμούς θα πολλαπλασιασθούν τα υγρά, αλλά στη συνέχεια  όσο περισσότερο ψήνεται αρχίζει να τα απορροφά το φαγητό). Στο χυμό της ντομάτας ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον ντοματοπελτέ τον διαλύουμε ανακατεύοντας και τον ρίχνουμε απλωτά πάνω στο κρέας. Ραντίζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι που έμεινε στην κούπα. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί πολύ καλά με ασημόχαρτο, ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45′ περίπου.
         Ωστόσο πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. (Εγώ δεν τις αφήνω κομμένες στο νερό με αλάτι, αλλά ρίχνω λίγη ζάχαρη παραπάνω στο φαγητό και γίνονται πεντάγλυκες. Εσείς μπορείτε να τις κάνετε όπως ξέρετε). Τις κόβουμε σε μεγάλα καρέ (περίπου 4Χ4 εκ.). Καίμε λίγο λάδι σε τηγάνι στη φωτιά και τις ροδίζουμε ελαφρά γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Στα 45′ ανοίγουμε τη γάστρα και βγάζουμε σε ένα πιάτο τα κομμάτια του  κοτόπουλου. Τοποθετιούμε μέσα στη γάστρα τις μελιτζάνες και τις ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα να σκεπαστούν με τη σάλτσα χωρίς να μας διαλυθούν. Τοποθετούμε επάνω τους το κοτόπουλο και σκεπάζουμε με το καπάκι, ή με ασημόχαρτο το ταψί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20′ περίπου στους 250 βαθμούς. Στα 20′ ελέγχουμε αν έχουν μαλακώσει οι μελιτζάνες και αν έχει μείνει το φαγητό με μπόλικη σάλτσα. Αν χρειάζεται να πιει λίγα υγρά το ψήνουμε λίγο ακόμα σκεπασμένο. Από ότι βλέπετε στη φωτογραφία με τη γάστρα, το κοτόπουλο έχει ροδίσει αρκετά (με σκεπασμένη πάντα τη γάστρα). Όταν είναι έτοιμο το φαγητό δεν το αφήνουμε ποτέ στο φούρνο, εκτός κι αν τον σβήσουμε 10′ νωρίτερα.  
Προσέχουμε κατά το σερβίρισμα να μην μας διαλυθούν οι μελιτζάνες. Το φαγητό βγαίνει καλύτερο και από λουκούμι. Αξίζει να το δοκιμάσετε.
       
Σημείωση:

        Στη φωτογραφία βλέπετε ροδοψημένες τις μελιτζάνες μου. Δεν τις τηγανίζω. Τις ψήνω στην επιφάνεια μιας μεγάλης ψηστιέρας που μου έστειλε η κόρη μου από το Λονδίνο. Την περνώ ελαφρά με ελάχιστο λάδι, τοποθετώ επάνω τις μελιτζάνες και τις ψήνω στην μέγιστη θερμοκρασία. Τις ροδοψήνω από όλες τις πλευρές. Γίνονται πάρα πολύ γρήγορα και δεν απορροφούν λάδι. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ψήνονται και στην ηλεκτρική ψηστιέρια που έχετε για τα τοστ ή τα κρέατα. Θα σας γλυτώσει από το τηγάνισμα και τα λάδια που λερώνουν τα πάντα.  
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.syntagesmamas.gr
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά

Συνταγές1 ώρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές15 ώρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές17 ώρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές19 ώρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές21 ώρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές23 ώρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές2 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές2 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές3 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές3 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές4 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ετοίμασε ένα γευστικό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκαλιού και κρέμα σοκολάτας

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική τούρτα με ζελέ φράουλας – ένα γλυκάκι πανέμορφο, ξεχωριστό και ιδιαίτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Κρέμα με νουτέλα και maltesers

Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά που θα φτιάξετε είναι ο μπαμπάς

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο απλό τσιζκέικ φράουλα, σε χρόνο μηδέν – Το απόλυτο γλυκό για κάθε τραπέζι

Συνταγές5 ημέρες ago

Μην ψάχνετε άλλο για να δημιουργήσετε μια σπέσιαλ τούρτα με λευκή σοκολάτα

Συνταγές5 ημέρες ago

Απίθανο και λαχταριστό κάροτ κέικ για αύριο – ζουμερό και αφράτο

Exit mobile version