Συνταγές
Γεμιστό, ζουμερό και τέλεια ψημένο κοτόπουλο που θα στέψει με επιτυχιά το γιορτινό σου τραπέζι!
Αν ψάχνει συνταγή για κυρίως πιάτο που θα κλέψει την παράσταση στο φετινό σου γιορτινό τραπέζι, μόλις την βρήκες. Δες πως θα φτιάξεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο με την τέλεια γέμιση, πλούσια σε υλικά και συνάμα πεντανόστιμη.
Υλικά
Ελαιόλαδο
1/2 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
4-5 φέτες μπέικον
200 γρ κάστανα βρασμένα
50 γρ κουκουνάρια
150 γρ ρύζι για πιλάφι
1 ξινόμηλο
Αλάτι
2 κουταλιές σκόνη λαχανικών
Πιπέρι
1 μεγάλο κοτόπουλο
Βούτυρο
Εκτέλεση
Αρχικά, πλένουμε καλά τα συκωτάκια από το κοτόπουλο και τα σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από την φωτιά.
Κατόπιν, σε καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, το μπέικον και αφήνουμε να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια, το κουκουνάρι, το ρύζι, το τριμμένο μήλο, αλάτι, την σκόνη λαχανικών, πιπέρι, λίγο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι που να χάσει τα υγρά του το μείγμα.
Συνεχίζουμε προετοιμάζοντας το κοτόπουλο μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο.
Επίσης, το βουτυρώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
Προσθέτουμε την γέμιση και κλείνουμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Δες το βίντεο της συνταγής για να δεις πως θα το κάνεις.
Βάζουμε το κοτόπουλο και την γέμιση που έχει περισσέψει σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: Αν το κοτόπουλο είναι 2 κιλά το ψήνουμε 2 ώρες, αν είναι 3 κιλά το ψήνουμε 3 ώρες (από την ώρα που θα αρχίσει να ψήνεται).
Υπολογίζουμε στη μέση του χρόνου ψησίματος, να γυρίσουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά.
Στο τελικό στάδιο του ψησίματος και εφόσον έχει περάσει ο χρόνος, αφήνουμε για επιπλέον 10-15 λεπτά, χωρίς το καπάκι της γάστρας, για να ροδίσει το κοτόπουλο μας.
Έτοιμο το γεμιστό κοτόπουλο για φέτος. Προετοιμάσου για πολλά κομπλιμέντα, αν αποφασίσεις να την φτιάξεις αυτή τη συνταγή!
Δες την συνταγή και σε βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!