Συνταγές
Θεϊκή Κοτόπιτα με ντομάτα, τυρί φέτα, δυόσμο – ο τέλειος συνδυασμός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έτσι κάνουμε την τέλεια κοτόπιτα με ωραίο ψημένο χρώμα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 κούπες αλέυρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ ζάχαρη,
νερό όσα χρειάζεται να γίνει ζύμη
Για την γέμιση
500γρ φιλέτα στήθος κοτόπουλο βρασμένα, 2 κρεμμύδια μεγάλα, 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες, 500γρ ντομάτα φρέσκα χωρίς φλούδα και σπόρους σε κομμάτια, 300γρ φέτα τρίμηνο , 1 αυγό, 2 κ. σ. τραχανάς, ένα ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο,100γρ βούτυρο αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι την ζάχαρη το αλάτι ανακατέυουμε κάνουμε μια γουβα στην μεση ριχνουμε το λάδι το ξύδι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο μπολ για μισή ώρα.
Βράζουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά με λίγο νερό και ένα κύβο κοτόπουλο. Μόλις βράσουν τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και το αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε το κρέας σε κομμάτια, ρίχνουμε και λίγο ζωμό που βρασαμε τα φιλέτα, τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το τριμμενο τυρί, το δυόσμο ψιλοκομμένο και το τραχανά, ανακατεύουμε.
Μετά σε μία ώρα που έχει ξεκουραστεί,
χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα φύλλα σαν ένα μικρό πιάτακι, 12 φύλλα, 7 για κάτω και 5 για το πάνω μέρος της πίτας. Βάζουμε σε κάθε φύλλο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη και της βαζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τα 7 φύλλα μαζί σε ένα φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί βουτηγμένο, βάζουμε την γεμίσει και ανοίγουμε τα 5 φύλλα για πάνω. Γυρνάμε της γωνίες προς τα πάνω. Τρυπάμε και χαράζουμε την πίτα και λαδώνουμε από πάνω.
Το ψήνουμε σε προθερμάσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς. Πριν το βάζουμε στην κάτω σχάρα του φούρνο για 15 λεπτά, μετά το βγάλουμε και βάζουμε και πολύ λίγο βούτυρο ακόμα για να γίνει πολύ τραγανό το φύλλο.
Βάζουμε πάλι στο φούρνο την κοτόπιτα μας στην μέση σχάρα μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Pellumbesha Lumi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες κι άλλες συνταγές για κοτόπιτα!