Συνταγές
Κορυφαίος χαλβάς, πορτοκαλένιος με φιστίκια και σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελάτε να δούμε μία όσο τόσο συνηθισμένη συνταγή για χαλβά που όμως δεν ξεχάσεις ποτέ τη ωραία γεύση του. Γίνεται με χυλό και ξύσμα πορτοκαλιού, κράνμπερι και φιστίκια και για σοκολατένια σος. Οπωσδήποτε δοκίμασε τον.
Υλικά
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
500 ml. νερό
Για τον χαλβά
100 ml. ελαιόλαδο
80 ml. ηλιέλαιο
320 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
300 ml. χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Κράμπερι
Φιστίκι Αιγίνης
200 γρ. κουβερτούρα
5 κουταλιές ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Κατόπιν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χαλβάς
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε στην πορεία το σιμιγδάλια και τα καβουρδίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι με προσοχή γιατί φουσκώνει το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να πήξει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κράμπερι, τα ολόκληρα φιστίκια και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα για πιλάφι ή κέικ με τρύπα στη μέση.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Φτιάχνουμε την γκανάζ. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το λάδι.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Αυτός τον χαλβά τον αγάπησα! Δες την συνταγή στο βίντεο παρακάτω βήμα βήμα:
Έχεις δοκιμάσει παρόμοια συνταγή για χαλβά; Θα άλλαζες κάτι;