Γλυκα
Πολύ ωραία πίτα νοστιμότατη με κολοκύθα – νηστίσιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 μισή ποτήρι νερό 1 φλυτζανακι του ελληνικού καφέ λάδι σπορελαιο 1 κουταλακι μαγιά σκόνη λίγο αλάτι και λίγο ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας ξύδι αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
Αφηνουμε να ξεκουραστεί καμία ώρα.Ανοιγω μπαλάκια ίσα με 1 μπαλάκι του τένις και κάνω φυλλαράκι αλείφοντας με βιταμ το κόβω σε σχήμα ηλίου και διπλώνω.Αφηνω στο ψυγείο τυλιγμένο σε σακούλα.
Εκτέλεση :
Για την βρασμένη κολοκύθα αφού την πάτησα καλά να φύγουν τα νερά έβαλα μέσα τριμμένο καρύδι μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη η και περισσότερο οσό γλυκό το θέλετε 1 φλυτζανι σιμιγδάλι ψιλό λίγο λάδι.κανελα γαρύφαλλο 1 βανίλια για άρωμα….
αν θέλετε και σταφίδες
.Ανοιξα τα φύλλα μου και έκοψα σε 3 λωρίδες και έβαλα στη σειρά κολοκυθι και τυλιξα σε μπαστούνι.
Εψησα σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μία σούπερ πίτα με δυνατότητα να κάνεις 2 γεμίσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Alexandra Kaouslidou-Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙ
1 κιλό αλεύρι γ.χ
20 γρ Αλάτι
100 ml σπορέλαιο
500 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυγίζουμε 150 γρ και φτιάχνουμε μπάλες
Βγάζει 10 μπάλες
Αφήνουμε να ξεκουραστεί καμιά ώρα και ύστερα ανοίγουμε τα φύλλα. Τα αλείφουμε με σπορέλαιο, βάζουμε σε μια άκρη τη γέμιση και τυλίγουμε . Στο τέλος τα αλείφουμε όλα με σπορέλαιο.
Κολοκυθοπιτα (για 10 φύλλα)
ΥΛΙΚΑ
800γρ καθαρισμένη κ τριμμένη κολοκύθα
200 γρ σταφίδες
14 κ.σ ζάχαρη καστανή
200 γρ καρύδια
3 κ.γ κανέλα
Λίγο σουσάμι
Σπανακόπιτα (για 10 φύλλα)
ΥΛΙΚΑ
700 γρ σπανάκι
5 πράσα
1 ξερό κρεμμύδι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
Μαϊντανό, άνηθο
Αλάτι (αν είναι νηστισιμο, αλλιώς 200 γρ τυρί φέτα)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Alexandra Kaouslidou-Μπαχάρι και κανέλα.”