Συνταγές
Για την νηστεία τώρα την σαρακοστή είναι πολύ ωραίο γλυκάκι – κολοκυθόπιτα με σιρόπι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το φύλλο
200 γραμμάρια νερό χλιαρό
Ένα φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
Λίγο ξίδι δύο κουταλιές της σούπας
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 400 γραμμάρια
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφού γίνει το ζυμάρι το αφήνουμε σκεπασμένο για μια ώρα περίπου, έπειτα το χωρίζω σε έξι μπαλάκια και ανοίγω έξι φύλλα τρία πάνω και τρία κάτω με εναλλάξ νισεστε με αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Για την γέμιση
1000 γραμμάρια κολοκύθα τριμμένη να έχουν φύγει τα υγρά τής αφού την έχουμε στιψει
Ένα ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
Λίγη σταφίδα μαύρη εβαλα εγω
Μισή κούπα ζάχαρη
Μισή κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
Μια κουταλιά της σούπας κανέλα
Λίγο γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα τα υλικά σ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε
Αυτή είναι η γέμιση
Σιρόπι
Δύο ποτήρια νερό
Δύο ποτήρια ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμονιού
Και ενα ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι περίπου για δέκα λεπτά έπειτα το αφήνουμε στην άκρη να παγώσει
Αλοιφουμε με αραβοσιτελαιο ένα ταψί εγώ με το μάτι το έβαλα αφού είδα την γέμιση έπειτα άνοιξουμε ένα ένα το φύλλοσε κάθε φύλλο έβαζα αραβοσιτελαιο, μετά έβαλα την γέμιση , και μετά τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω το ραντίζουμε με λίγο νεράκι το χαράζω
το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για μια ώρα έπειτα βάζω το σιρόπι και το αφήνουμε για ένα βράδυ να πάρει όλο το σιρόπι
Τα άλλα δεν τα σιροπιασα απλά βαζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.