Ορεκτικα
Ονειρεμένα και πεντανόστιμα αλμυρά κολοκυθοπιτάκια με γιαουρτένια ζύμη κουρού
Τα συγκεκριμένα κολοκυθοπιτάκια είναι τόσο αφράτα και λαχταριστά που αποκλείεται να φάτε μόνο ένα .
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
20 γρ. μπέικεν πάουντερ
1 κτγ. αλάτι
2 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ή 4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
λίγο αλάτι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
200 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
2 κτσ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας, είναι να κόψουμε τα κοτσάνια από τα κολοκύθια και στη συνέχεια να τα τρίψουμε με τον τρίφτη σε μία τάβλα κουζίνας.
Αφού τα τρίψουμε, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, στίβουμε τα τριμμένα κολοκύθια και τα περνάμε από ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Ξεφλουδίζουμε ένα κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι και ρίχνουμε το παρθένο ελαιόλαδο, τα τριμμένα κολοκύθια, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι, και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.
Μετά το τσιγάρισμα, αδειάζουμε το τηγάνι σε ένα μπωλ και προσθέτουμε και 3 ή 4 φύλλα δυόσμου αφού τα ψιλοκόψουμε.
Συμπληρώνουμε το τυρί φέτα τρίβοντάς το με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά με τη μαρίζ. Ετσι φτιάχνουμε τη γέμιση που θα χρειαστούμε.
Σε ένα άλλο μπωλ, βάζουμε το γιαούρτι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου αφού το έχουμε πρώτα κόψει σε κύβους, και σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι στη ζύμη, το μπέηκιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το μπωλ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη μαγειρικής και τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Μετά από αυτά τα 15 λεπτά, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη στο τραπέζι αφού το αλευρώσουμε.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο.
Με το άνοιγμα ενός ποτηριού, κόβουμε το φύλλο της ζύμης σε στρογγυλά κομμάτια.
Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα τα μικρά αυτά στρογγυλά κομμάτια ζύμης, φτιάχνοντας έτσι πιτάκια.
Με ένα κουτάλι βάζουμε επάνω τους μία ποσότητα από τη γέμιση που φτιάξαμε.
Κλείνουμε τα πιτάκια με τα χέρια μας με τρόπο ώστε να μην πέφτει έξω η γέμιση. Ενα πηρούνι μπορεί να μας βοηθήσει να πιέσουμε τις άκρες από τα πιτάκια για να κλείσουν καλά οι άκρες.
Βάζουμε σε ένα ταψί, λαδόκολλα. Τοποθετούμε επάνω της τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το γάλα και ένα αυγό. Ανακατεύουμε λίγο και με ένα πινέλο αλείφουμε με αυτό το μίγμα τα κολοκυθοπιτάκια μας.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μετά και από το ψήσιμο, τα πιτάκια μας είναι έτοιμα να τα σερβίρετε!
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι για να δεις κιάλλες νόστιμες συνταγές για “κολοκυθοπιτάκια “.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL