Συνταγές
Πάρα πολύ ωραία κολοκυθοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ :
500γρ.αλευρι Κούλα 250γρ.νερο 10γρ.αλατι 15γρ.ξυδι 25γρ.λαδι.
Το φύλλο το δούλευουμε 15′ στο μίξερ. Από την προηγούμενη μέρα. Το κανουμε μπαλάκια και τα τύλιγουμε το κάθε ένα μόνο του σε μεμβράνη τά βαζουμε στο ψυγείο.=
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
1 κιλό κολοκύθια 2 κρεμμύδια μάραθο δυόσμο ανθούς από τά κολοκυθάκια αλάτι πιπέρι πιπεριά κόκκινη λίγο τραχανά λάδι 2 αυγά κύβους γραβιέρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τρίβουμε τα κολοκύθια τα βάζουμε σέ ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι. Και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Γιατί δεν τα θέλουμε στην πίτα μας.
Ψιλοκοβουμε τά κρεμμύδια τά βάζω σε ένα σκεύος με λίγο νεράκι να βράσουν. Να φύγει η αψαδα τους και να μαλακώσουν.
Προσθέτω τό λάδι την πιπεριά κομμένη σε ζαρακια τα αρωματικά τα αυγά χτυπημένα το πιπέρι τον τραχανά και τέλος την γραβιέρα.
ΆΝΟΙΞουμε το φύλλο σε μακρόστενο και κοβουμε λουρίδες. Γέμιζουμε το κάθε φυλλαράκι το έκλεισα. Τα αλειφουμε με λίγο λάδι. Και τα ψέκασουμε με νερό.Τους ριχνουμε σουσαμακια.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για όσο χρειάζεται για να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy– “Χρυσές Συνταγές”.