Συνταγές
Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε! λαχταριστή κολοκυθομηλόπιτα γλυκιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα ή 4 μέτρια πράσινα κολοκυθάκια τριμμένα και καλά στιμμένα χωρίς τα σπόρια τους
4-5 μήλα τριμμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
1/2 φλυτζ. τσαγιού ηλιέλαιο για τα φύλλα και για επάλειψη από πάνω
1 πακέτο φύλλα κρούστας βηρυτού( βρήκα Γιαννιώτη στον Σκλαβενίτη πολύ ωραία)
1 κουτ.γλυκού κανέλα
1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
Λίγο αλάτι
1/2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
200 γρ σταφίδες
ΣΙΡΌΠΙ
2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
3,5 φλυτζ τσαγιού νερό
Βράσιμο για 8-10 λεπτά
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθίσει
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και ανακατευούμε κάπου κάπου μέχρι να σωθούν τα υγρά τους με μια τσιμπιά αλάτι
Όταν είναι στεγνό το μείγμα αποσύρουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε τα μήλα την ζάχαρη τις σταφίδες την κανέλα και το γαρύφαλλο
Κόβουμε στη μέση τα φύλλα κρούστας, ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και στην μακριά πλευρά του φύλλου βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα
Γυρίζουμε δεξιά και αριστερά από 1 δάχτυλο τις άκρες προς τα μέσα, τυλίγουμε ρολό και μετά σαλιγκάρι
Αλείφουμε τα “σαλιγκάρια ” με ηλιέλαιο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Αφήνουμε 10 λεπτά το γλυκό να κρυώσει και σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Ntina Kamparmaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.