Συνταγές
Κις με ζαμπόν και μπέικον
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Για τη ζύμη:
150 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια αλεύρι
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
αλάτι
Για γέμισμα:
200 γραμμάρια μπέικον
200 γραμμάρια ζαμπόν κοτόπουλου / γαλοπούλας
200 γρ. Ξινή κρέμα
150 γραμμάρια λευκό τυρί
2 πράσα
αλάτι και πιπέρι για να δοκιμάσετε
4 αυγά
150 γραμμάρια κίτρινου τυριού
1 πρέζα του μοσχοκάρυδου
5 ντοματίνια
φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ, κόψτε το βούτυρο σε κύβους και προσθέστε το στο αλεύρι με τη αυγά, το γάλα και το αλάτι. Ανακατέψτε τα με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν ψίχουλα και φτιάξτε μια μαλακή ζύμη. Λαδώστε μία ανοιγμένη φόρμα και απλώστε ομοιόμορφα τη ζύμη. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι την προετοιμασία της γέμισης.
Κόβουμε το κρέας και τα πράσα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε καλά χτυπημένα αυγά, κρέμα γάλακτος,τη ξινή κρέμα , αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Τα ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών για περίπου 35 λεπτά.
Διακοσμήστε με μισοκομμένες ντομάτες και φύλλα βασιλικού.