Συνταγές
Κατσικάκι με πατάτες φούρνου – ένα σούπερ πιάτο
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κατσικίσιο μπουτάκι γύρω στα 2 κιλά
1κιλο πατάτες
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. νερό
100 γρ. ελαιόλαδο – μισή κούπα
1 λεμόνι τον χυμό του
1 σφηνάκι ξύδι – ότι έχουμε
3 κουτ. σ. μουστάρδα απαλή
Από 1 κουτ. γ. ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο
Ανθό αλατιού – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο c στις αντιστάσεις.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε κυδωνάτες, και το καρότο, σε φέτες.
Σε μεγάλο μπολ – μπασίνα- αναμιγνύουμε το νερό, το λάδι, τον χυμό λεμόνι, το ξύδι, την μουστάρδα, τα βότανα, και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, – σύρμα- μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα, βουτάμε μέσα λίγες-λίγες, τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα, ώστε να βραχούν με την σάλτσα, και μετά τις αραδιάζουμε σε μία στρώση γύρω από το ταψί, το ίδιο κάνουμε με τα καρότα, και τα σκόρδα.
Στο κενό που αφήσαμε, στην μέση του ταψιού, τοποθετούμε το κατσικάκι, παίρνουμε μια κουτάλα, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, σκεπάζουμε το ταψί, με διπλό φύλλο χαρτιού – λαδόκολλα – αλουμινόχαρτο 2σε1, βλέπε SM – και ψήνουμε για δυο ώρες.
Είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα, και ροδίσουν οι πατάτες.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμο κατσικάκι, από μέσα λουκούμι και απ’έξω τραγανό!.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1600 γρ κατσικάκι
8 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 κούπα νες καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι,
ρίγανη (Μόνο στις πατάτες)
8 πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΤΉ
Από τη προηγούμενη το βράδυ μαριναρουμε το κρέας μου με αλάτι πιπέρι και κομμένες φέτες σκόρδου… Το τυλιγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Την άλλη μέρα βάζουμε στο μπλέντερ 2 ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα με τη κουταλιά το πελτέ και το χτυπάμε να γίνει ένας πολτός.
Πλένουμε τις πατάτες μου πολλές φορές και σ’ένα μπολ τις αλατοπιπερωνουμε , λίγη ριγανη τους βάζουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο λίγο λάδι τις τρίβουμε καλά και τις στρωνουμε στο ταψί…..Και από πάνω το κρέας μου
Στη συνέχεια Ρίχνουμε το πολτό ντομάτας λίγο λάδι νερό 1 φλυτζάνα τσαγιού και το ψήνουμε για 2 + ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.