Συνταγές
Καταπληκτικό σπιτικό παγωτό πραλίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 κουτί γάλα εβαπορέ παγωμένο
1 κουτί κρέμα στο μεταλλικό κουτάκι (MORFAT ή ERMOL ή Creme Γιώτης κτλ.) παγωμένη
3-6 κ.σ. πραλίνα (μπορούμε κ παραπάνω κουταλιές αναλόγως πόσο σκούρο κ πραλινάτο το θέλουμε)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα στο μεταλλικό κουτί τουλάχιστον 6′ αφού την είχαμε 2-3 ώρες ή κ παραπάνω ψυγείο (όπως κ το ζαχαρούχο, καθώς κ το εβαπορέ κ αυτά στο ψυγείο ίδιες ώρες). Εν συνεχεία ρίχνουμε το ζαχαρούχο κ χτυπάμε άλλα δύο λεπτά να ενσωματωθεί το μείγμα. Έπειτα κ το εβαπορέ. Το αποτέλεσμα δε το θέλουμε ούτε υπερβολικά σφικτό ούτε κ νερουλό.
Στο τέλος ρίχνουμε την πραλίνα κ χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί.
Βάζουμε το παγωτό σε τάπερ (που να κλείνει πολύ καλά) στην κατάψυξη.
Σε περίπου μια ώρα που θα έχει αρχίσει να παγώνει μπορούμε να το ξαναχτυπήσουμε. Εγώ με αυτή τη συνταγή των τριών πρώτων βασικών υλικών, δεν το κάνω γιατί δε μου δημιουργούνται κρύσταλλοι. Αφού έχει αρχίσει να παγώνει μπορούμε να ρίξουμε αν θέλουμε μέσα σπασμένα μπισκότα κλπ. Εγώ αυτή τη φορά δεν έβαλα.
Στο σερβίρισμα βαζουμε πραλίνα (όχι σφιχτή-υπάρχουν διάφορες στο εμπόριο) με λίγο τριμμένο μπισκότο πτι μπερ κ ένα μπισκότο γεμιστό σοκολάτας. Μπορούμε όμως κ σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος κλπ.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.