Συνταγές
Καταπληκτική τούρτα νουτέλα! Απόλαυση σε κάθε κουταλιά!
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
6 αυγά
150 γρ.ζάχαρη
150 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν κοσκινισμένα
3 κ.σ κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
-Χτυπάμε τ’αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
Κοσκινίζουμε αλεύρι,μπέικιν,κανέλα και κακάο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ.με λαδοκολα και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζουμε σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί τύπου morfat
1 βαζάκι ΝΟΥΤΕΛΑ (400 γρ.)
1 βανίλια
-Χτυπάμε 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγι να αφρατέψει και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια και την Νουτέλα να ενωθει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιου
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
-Βράζουμε 1 λεπτό μονο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ.σοκολατα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
-Φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν αι ρίχνουμε και το μέλι.
Το μέλι ρευστοποιει και γυαλίζει τη γκαναζ και της δίνει και μια γλύκα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Σε μια πιατέλα βάζουμε ενα τσέρκι 26-28 εκ.
Τοποθετουμε 1 δίσκο παντεσπάνι και Σιροπιάζω με πινέλο.
Χωρίζουμε την κρέμα στα 3 και ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας.
Ξανά παντεσπάνι,σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. βάζουμε και τον 3 δίσκο παντεσπάνι,και βάζουμε το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
Αφαιρουμε το τσέρκι και καλυπτουμε με το τελευταιο 1/3 της κρέμας που έμεινε, πάνω και στα πλαινα της τουρτας.
Την βάζουμε πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
Περιχύνουμε με τη γκαναζ και καλυπτουμε και τα πλαινα της τούρτας.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.