Συνταγές
Καταπληκτικές δίπλες και τώρα στη νηστεία ότι πρέπει είναι..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
10 αυγά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες
1 ποτηράκι του κρασιού ούζο
1 κουταλάκι γλ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλό και 200 γρ μέλι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Καρύδι ψιλό τριμμένο στο μουλτι και κανέλα για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα αυγά το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη. Τα χτυπάμε με το μίξερ για 15 – 20 λεπτά να αφρατεψουν και να ασπρίσουν για να μη μυρίζουν αυγουλιλα , προσθέτουμε τις βανίλιες το ούζο και στη συνέχεια το αλεύρι ζυμώνοντας να γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι.
Εάν χρειαστεί ακόμα λίγο αλεύρι προσθέτουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για δύο λεπτά και ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε να λιώσει και το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνοντας το στην άκρη.
Κόβουμε μικρά ζυμαράκια τα βουτάμε σε αλεύρι τα πιέζουμε λίγο και τα περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών στα νούμερα 1 – 3 – 5 – 7. Εαν είναι πολύ σφιχτό το ζυμάρι και δεν κολλάει στη μηχανή δεν τα βουτάμε στο αλεύρι.
Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια 20 εκατοστών περίπου , έχουμε βάλει λάδι να κάψει σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι
Ρίχνουμε το φυλλαράκι, το πιέζουμε με δύο πιρούνια το γυρνάμε από την άλλη πλευρά γρήγορα πριν να κοκαλωσει και το τυλιγουμε σε ρολάκι, πιέζουμε να βυθιστεί στο λάδι για να ψηθεί και μέσα, όταν χρυσώσει ελαφρώς τα βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει το λάδι.
Όταν τις τελειώσουμε όλες τις ρίχνουμε σε ζεστό σιρόπι για περίπου ένα λεπτό βυθίζοντα τες να πιουν σιροπακι, τις βγάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα.
Καλύτερα είναι να της μελωσουμε την επόμενη μέρα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.