Συνταγές
Καταπληκτικά πιροσκί με λουκάνικο, αφράτα και πεντανόστιμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 αυγό
1 κσ αλάτι
1 κσ ζάχαρη
2 κσ βούτυρο
20 λουκάνικα μεσαία ή μεγάλα κομμένα στη μέση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, σχηματίζουμε ένα κενό στη μέση και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα τελευταίο. Βάζουμε το γάντζο ή με το χέρι και ζυμώνουμε καλά.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζουμε σε 20 μέρη στο μέγεθος όσο ένα καρύδι.
Ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα, βάζουμε το λουκανικακι και τυλίγουμε καλά, για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Τα σκεπάζουμε με πετσετα όσο τα φτιάχνουμε για να μην ξεραθουν. Όσο μένουν φουσκώνουν.
Βάζουμε λάδι αρκετό σε βαθύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζινας να απορροφήσει το πολύ λάδι. Γίνονται πολύ αφράτα. Μου βγήκαν 20 πιροσκι. Από γέμιση μπορείτε να βάλετε οτι θέλετε.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αφράτες αλμυρές και γλυκές μπουκιές – Ατσμα με λουκάνικο βραστό , τυρί και αυγό ή και μερέντα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
600 γρ. Χλιαρό γάλα,
300 γρ Ηλιέλαιο,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι,
50 γρ φρέσκια μαγιά η δυο φακελάκια ξερή ,
2 αυγά (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ), Εγώ βάζω γάλα.
1 κιλό + 50-100γρ αλεύρι σκληρό η γοχ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε ( εγώ έκανα με κατσικίσιο τυράκι και αυγό με λουκάνικο βραστό και μερέντα) .
Μετά τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα. Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος( εγώ βάζω γάλα) ρίχνουμε και ψήνουμε περίπου στους 180-190 αντιστάσεις χαμηλά το ταψί μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”