Συνταγές
Καρυδογλυκό με υπέροχη αφράτη και πεντανόστιμη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εξαιρετικό και πολύ αφράτο Καρυδογλυκό , φίνο και με ξεχωριστό άρωμα που άνετα συνοδεύει τον καφέ μας
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για το κέικ
112 γρ. καρύδια τριμμένα
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
2 βανίλιες
180 γρ. γάλα
για το σιρόπι
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
225 γρ. νερό
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
για το στόλισμα
αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε στο μίξερ, το βούτυρο, τη ζάχαρι και τις βανίλιες έως ότου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, αδειάζουμε κατόπιν τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέηκιν πάουντερ. Σταδιακά τα αδειάζουμε εναλλάξ και με το γάλα στον κάδο του μίξερ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 24 εκατοστών.
Αδειάζουμε σε 3 δόσεις το μίγμα για το κέικ, εναλλάξ με 3 δόσεις στρώσεων από καρύδι τριμμένο. Ανακατεύουμε επιφανειακά με τη μαρίζ.
Βάζουμε το ταψί σε φούρνο προθερμασμένο, στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή και λιγότερο ανάλογα με το φούρνο, ελέγχοντας το καλό ψήσιμο. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι, αδειάζοντας τα υλικά σε μία κατσαρόλα την οποία έχουμε βάλει στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρι. Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά.
Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια και σιροπιάζουμε.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Καρυδογλυκό ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT