Γλυκα
Καριόκες νηστίσιμες με φοβερή νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. βανίλια (υποβρύχιο) εγώ έβαλα με άρωμα μαστίχα ΧΙΟΥ..
1/2 φλυτζάνα τσαγιού χυμό πορτοκάλι
125 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. κονιάκ
60 γρ. βιτάμ
1 1/2 φλυτζάνα τσαγιού καρύδια κομμένα χοντρά
1 1/2 -2 φλυτζάνες φρυγανιά τριμμένη
500 γρ κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα πρώτα 5 υλικά τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και τα λιώνουμε .
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα πυρεξ και προσθέτουμε τα καρύδια και τη φρυγανιά.
Φτιάχνουμε ένα μαλακό μείγμα το τυλιγω σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30′.
Μετά το απλώνουμε στο τραπέζι και ανάμεσα σε 2 ξυλάκια πάχους 1 εκατοστού τα απλωνουμε με μπλάστη και κόβουμε …σε ότι σχήμα θέλουμε …
Τα ξαναβαζουμε στο ψυγείο κ λιώνουμε σε μπελ μαρί τα 500 γρ κουβερτούρα με 2 κ.σ. ηλιέλαιο . Τα βουτάμε μέσα και τα τοποθετουμε επάνω σε λαδόκολλα.
Από πάνω βάζουμε τριμμένα ΚΑΡΎΔΙΑ
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση ..
ΑΝ λέμε ΑΝ σου περίσσεψε τσουρέκι… κάνουμε ωραιότατες φανταστικές καριόκες
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά :
1 μετριο τσουρεκι
1 φλ.αλεσμενα καρυδια (οχι πολυ ψηλα )
1 κρεμα γαλακτος των 200 γρ.
1 σφηνακι λικερ(εγω εβαλα βυσσινο)
2 πλακες σοκολατα κουβερτουρα
1 κ.σ σπορελαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε το τσουρεκι στο μουλτι
Σε ενα κατσαρολακι ζεσταίνουμε την κρεμα γαλακτος και ριχνουμε μεσα την μια πλακα κουβερτουρας ανακατευουμε να γινουν ενα ωραιο μειγμα .
Βαζουμε το θριματισμενο τσουρεκι σε μια λεκανιτσα μαζιωμε τα καρυδια και ριχνουμε το μειγμα σοκολατας και το λικερ και ανακατευουμε καλα .
Σε μια λαδοκολλα η μεβρανη τοποθετουμε το μειγμα και το κανουμε σαλαμι και το ρολαρουμε σαν καραμελλα.Το βαζουμε στην καταψηξη για 2 ωρες .
Το βγαζουμε το κοβουμε και τα βουταμε αφου εχουμε λιωσει τη δευτερη κουβερτουρα με 1 κ.σ σπορελαιο.
Τα τοποθετουμε σε ταψακι η δισκο με λαδοκολλα και τα βαζουμε στο ψυγειο.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.