Συνταγές
Φίνο γλύκισμα γεμάτο γεύσεις και αρώματα – καριόκα, σκέτη απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
2 πακέτα μπισκότα τετράγωνα (τύπου πτι μπερ)
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο
1 κούπα βούτυρο μαργαρίνη
1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ η λικέρ
1 κούπα καρύδια (ψίχα η χοντρό κομμένα)
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα σοκολάτας
1 κουβερτούρα άσπρη
1 σφηνάκι ουίσκι
1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πυρίμαχο μπωλ που έχουμε στερεωσει πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρι) λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε σιγανή φωτιά.
Σε μια λεκανιτσα βάζουμε τα μπισκότα (αφού τα έχουμε θρυματηση)
προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και την σοκολάτα, τη βανίλια και το κονιάκ,το ζαχαρούχο, τα καρύδια ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά, και να γίνουν μία μάζα.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, και φτιάχνουμε δύο μπαστουνακια στρογγυλά (ανάλογα το μέγεθος το ποσό μεγάλες θέλουμε να τις κάνουμε) Τα τυλιγουμε σφιχτά με μεμβράνη, και τα βάζουμε κατάψυξη για 2-3 ώρες να παγώσει καλά το μείγμα.
Ξετυλιγουμε από τη μεμβράνη και κόβουμε προσεχτικά σε φέτες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι, με ένα σφηνάκι ουίσκι και μια κουταλιά σούπας σπορέλαιο, ανακατεύοντας απαλά.
Παίρνουμε μία – μία καριοκα και την βυθιζουμε γρήγορα γρήγορα στη σοκολάτα, την αφήνουμε να στραγγισει για λίγο, και την τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει καλά η σοκολάτα, αφού σφίξουν, αν θέλουμε τις τυλίγετε σε αλουμινοχαρτο, και τις διατηρούμε σε δροσερό μέρος, η στο ψυγείο μέσα σε κουτί σφραγισμένο για αρκετές μέρες…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”