Connect with us

Συνταγές

Καλό ψημένος με ωραία εμφάνιση μπακλαβάς!

Published

on

268407029 2068305333333234 6654293842623827949 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο φυλο,
250 γραμ αμυγδαλοψυχα ασπρισμενη ψιλοαλεσμενη όχι σκονη και περασμενη από τον φουρνο
100 γραμ σιμιγδαλι ψιλο, πιπεροριζα τριμμενη ξερη βεβαιως , μαστιχα Χιου κοπανισμενη,
100 γραμ εχτρα παρθενο ελαιολαδο για το ραντισμα των μεσα φυλλων ,250 γραμ αγνο βουτυρο από αιγοπροβειο γαλα

Για το σιροπι
Οσο φυλο, τοση ζαχαρη, τοση ωρα ψησιμο…είναι κανονας , αρα 1 κιλο ζαχαρη …800 γραμ νερο , φλουδα λεμονιου ,χυμο λεμονιου ….δεκα λεπτα βρασιμο σε μετρια φωτια από την στιγμη που αρχιζει ο βρασμος, στο τελος προσθετουμε 2 φυλα αμπαροριζα.Το σιροπι πρεπει να είναι χλιαρο προς κρυο και ζεστο το γλυκο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε το ταψι μας καλα τη βαση και τα τοιχωματα….. στρωνουμε τεσσερα φυλλα και ραντιζουμε με το ελαιολαδο το καθενα… αραιο ραντισμα .
Ριχνουμε αραια ποσοτητα απ την γεμιση…κανουμε αυτην την διαδικασια μεχρι να τελειωσει η γεμιση …..αφηνουμε τεσσερα φυλα για το τελος … τα δυο στρωνουμε κανονικα

το πρωτελευταιο ραντιζουμε με νερακι σε βαποριζατερ και στρωνουμε το τελευταιο …..κοβουμε μεχρι κατω καλα με κοφτερο μαχαιρι…..εχουμε λιωσει το βουτυρο και περιχυνουμε…..σ αυτό το σημειο να αναφερω πως ηταν η νονα μου, που μου μετεφερε την ολη διαδικασια.

Μια ιεροτελεστια ηταν για εκεινη μιας και εφτιαχνε γαμπριατικους μπακλαβαδες
δεν εβαζε ποτε βουτυρο ….ελεγε πως ταγκιζει το γλυκο με το περασμα του χρονου…τον κρατουσαν μεχρι το καλοκαιρι εκτος ψυγειου βεβαιως….εγω εκανα την παραλαγη μου

ετσι δεν βαζω ποτε βουτυρο μεσα μονο από πανω….μιας και δεν τον κραταμε πολύ καιρο
Ψηνουμε σε μετριο στους 170 προθερμασμενο φουρνο κλασικα στις αντιστασεις για μια ωρα
όταν βγαλουμε από το φουρνο ψεκαζουμε το ανθονερο με βαποριζατερ και αμεσως σιροπιαζουμε
Αφηνουμε στο ταψι τουλάχιστον 24 ωρες να πιει ολο το σιροπι

Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές2 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές16 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές18 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές20 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές22 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Συνταγές5 ημέρες ago

Εύκολο και γευστικότατο εκμέκ τσουρέκι με υπέροχη βελούδινη κρέμα και καβουρδισμένο αμύγδαλακι που πιστέψτε με του πάει πολύ!

Exit mobile version