Συνταγές
Ορίστε μία σοκολατόπιτα γιατί ποτέ δεν σταματούν οι λιγούρες
Η Συνταγή είναι από Εφη Κοτσωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 αυγά 100 γραμμάρια ζάχαρη βανίλια ένα κουταλάκι του γλυκού, 90 γραμμάρια ηλιέλαιο 90 γραμμάρια νερό 40 gr κακάο 135 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 μπέκιν και μία πρέζα αλάτι
Για το γλάσο.
300 γραμμάρια γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 100 γραμμάρια κουβερτούρα 35 γραμμάρια αλεύρι 150 γραμμάρια πραλίνα
όλα στη φωτιά εκτός κουβερτούρα και πραλίνα που τα ρίχνουμε μόλις πήξει το μίγμα στο τέλος εκτός φωτιάς
Και για το σιρόπι
400 γραμμάρια νερό 400 gr ζάχαρη ένα κουταλάκι της σούπας φραπέ 30 γραμμάρια κακάο μία κουταλιά της σούπας κονιάκ
όλα αυτά στη φωτιά να να πάρουν μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά να κρυώσει
Η Συνταγή είναι από Εφη Κοτσωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ότι πιο εύκολο μπορείτε να φτιάξετε σε γλυκό. Σοκολατόπιτα από κρουασάν
ΥΛΙΚΑ
4-8 κρουασάν με γέμιση σοκολάτα
2 φλ. άχνη ζάχαρη
1 φλ. κακάο
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. γάλα αμυγδάλου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα κρουασάν σοκολάτας σε μικρά κομμάτια και τοποθετείτε τα μισά μέσα στο ταψί.
Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά στο multi/blender και αναδεύετε μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν γλάσο.
Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας πάνω από τα ψιλοκομμένα κρουασάν και το λειαίνετε ώστε να είναι ομοιόμορφο.
Προσθέτετε 1 στρώση ακόμα με κρουασάν και άλλη μια στρώση μείγματος σοκολάτας την οποία επίσης στρώνετε καλά και ομοιόμορφα.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.