Συνταγές
Καλοψημένη λαγάνα με ωραία υλικά… Εννοειται πως πρέπει να την φτιάξουμε όλοι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για μια μεγάλη λαγάνα
2 κούπες αλεύρι άσπρο του νες καφε για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι κίτρινο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
μία κουταλιά της σούπας μέλι
μία πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι ούζο
νεράκι χλιαρό όσο πάρει.
ζαχαρονερο για το ράντισμα
μπόλικο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε μία λεκάνη ρίχνουμε μία κούπα νερό μαζί με την μαγιά και ανακατεύουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι προσθέτουμε το ούζο και το αλεύρι, ζυμώνουμε ένα Ζυμαράκι αφράτο και να μην κολλάει στα χέρια μας παίρνουμε το ταψί του φούρνου κ τοποθετούμε ένα χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το ζυμαράκι με τα χέρια μας
το ανοίγουμε όσο μπορούμε και κάνουμε λακουβίτσες με τα δάχτυλα μας,στη συνέχεια βρέχουμε με νερό ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη και ραντίζουμε τη λαγάνα και την πασπαλίζουμε με άφθονο σουσάμι
Αφήνουμε την λαγάνα για 20 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί και λίγο να φουσκώσει στη συνέχεια την ψήνουμε στους 160 βαθμούς για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει όμορφα
Βγάζουμε από το φούρνο, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν, σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνουμε,
Υλικά για το άλειμμα
3 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. ζάχαρη
ωμό σουσάμι
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.