Connect with us

Συνταγές

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Published

on

119735206 10221256368696903 2544204382231140495 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis‎ -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Υλικά:
32 φύλλα κρούστας
750 γρ καταιφι
400 γρ. βούτυρο κάλο

Γέμιση:
250 γρ. αμύγδαλο και καρύδι ,
20 μπισκότα πτι μπερ , Μιράντα η τρίμμα φρυγανιάς
150 γρ. ινδοκάρυδο ,
1,5 κουτ. γλυκού κανέλα ,
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο ,
6 κουτ. σούπας ζάχαρη.
και στο τέλος 1 κρασοπότηρο νερό και το ζυμώνουμε να είναι όλο υγρό ..

Σιρόπι:
1.800 γρ ζάχαρη
1.500 γρ. νερό
1/2 λεμονί (όχι μονό τον χυμό, και την λεμονόφλουδα από το μισό στημένο )
1 βανιλίνη (κάψουλα βανίλιας)

Εκτέλεση για το σιρόπι
βράζουμε χωρίς τη βανίλια όλα τα υπόλοιπα από την ώρα έναρξης βρασμού, συνεχίζουμε για 5 λεπτά το βράσιμο. μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια.

εκτέλεση για το βασικό γλυκό
Στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρωμένα καλά ενδιάμεσα. στη στενή πλευρά του φύλλου, στρώνουμε στο 1/3 της επιφάνεια του 180 γρ. από το κανταίφι, όπως φαίνεται στη φώτο και βάζουμε σαν λουκάνικο στο κέντρο, το 1/4 της γέμισης.

τυλίγουμε σε ρολό όπως στη σχετική φώτο , βάζουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα με την φαρδιά πλευρά μπροστά μας και ξανά τυλίγουμε το πρώτο μπαστούνι ,,, βουτυρώνουμε τις άκριες και τις κλείνουμε σαν φάκελλο … το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί . το βαθύ ταψί του φούρνου είναι ιδανικό. φτιάχνουμε συνολικά 4 ίδια ρολά .

Τα βουτυρώνουμε απ έξω πολύ καλά … βάζουμε τα μπαστουνιά σε ένα ταψί η σε μακρόστενες φόρμες κείκ μεγάλες, τα βουτυρώνουμε καλά, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι 6-8 φορές σε όλο τους το μήκος το κάθε μπαστούνι.

ψεκάζουμε με νερό καλά τα μπαστουνιά και ψήνουμε για δυόμιση ώρες στους 130 βαθμούς και στη συνεχεία στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά έως μία ώρα. προσέχουμε το χρώμα όσο ψήνουμε στο δυνατό φούρνο! Θέλει κάλο ψήσιμό γιατί είναι χοντρουλό και πρέπει να ψηθεί καλά και σωστά μέχρι μέσα

Έχουμε βράσει το σιρόπι και 10-15 λεπτά πριν το έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά ώστε να είναι αρκετά ζεστό άλλα όχι βραστό

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο το γυρνάμε τούμπα το πάνω κάτω και το τρυπάμε με ένα λεπτό μαχαίρι το κάθε μπαστούνι 10 τρύπες σε όλο το μήκος του και σιροπιάζουμε. φροντίζουμε το σιρόπι να είναι μπόλικο μέσα στο ταψί και αν είναι δυνατόν, να σκεπάσει το γλυκό! κρατάμε μισό λίτρο 4-5 κουτάλες περίπου σιρόπι .

Αφήνουμε 24 ώρες να τραβήξει σιρόπι και τότε γυρίζουμε το πάνω, κάτω μέσα στο ταψί και τρυπάμε πάλι την τωρινή επάνω επιφάνειά για να τραβήξουν τα μπαστουνιά και από την άλλη πλευρά σιρόπι και συμπληρώνουμε το σιρόπι που κρατήσαμε αφού το ζεστάνουμε καλά ! Αφήνουμε άλλες 6-10 ώρες να τραβήξουν σιρόπι.

Βγάζουμε σε ξύλο κοπής με τη βοήθεια σπάτουλας και κόβουμε τα κομμάτια διαγώνια όπως στη φώτο. το “γιαννιωτικο καταιφι” είναι από τα πολύ καλά και σπάνια σιροπιαστά γλυκά μας

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis‎ -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές4 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές6 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές8 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές10 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές10 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version