Συνταγές
Κέικ τσουρέκι, σκέτος αφρός και μέσα στα αρώματα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Για σήμερα έχουμε μία μοναδική συνταγή για κέικ τσουρέκι. Πρόκειται για μία διαφορετική συνταγή για κέικ, από αυτά που έχουμε συνηθίσει και είναι ότι πρέπει για την περίοδο του Πάσχα. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι ότι βγαίνει αφράτο με πολλές όμορφες πασχαλινές μυρωδιές.
Υλικά
Λίγη μαστίχα
Λίγη ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά
150 ml γάλα
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι κακουλέ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ αλεύρι για τσουρέκια
100 γρ βούτυρο
100 γρ καστανή ζάχαρη
Σταφίδες
Εκτέλεση
Ξεκινάμε παίρνουμε ένα γουδί και θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
Στην συνέχεια, αναμειγνύουμε την μαγιά μαζί με 3 κουταλάκια ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και 3 κουταλιές αλεύρι. Τέλος, τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Κατόπιν, χτυπάμε να αφρατέψουν τα αυγά μαζί με την ζάχαρη.
Εν συνεχεία, ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα αρωματίζουμε με την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Επιπλέον, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει ζύμη.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε να το απορροφήσει.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1-1 1/2 ώρα σε ζεστό μέρος προκειμένου να διπλασιαστεί.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας, την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη και κάνουμε 6 μπαλάκια με το πρώτο μέρος.
Τα τοποθετούμε στον πάτο από μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, ενώ από πάνω απλώνουμε την μισή καστανή ζάχαρη, σταφίδες και προαιρετικά καρύδια.
Κατόπιν, κάνουμε ακόμα 6 μπαλάκια με την υπόλοιπη ζύμη, τα βάζουμε και αυτά στην φόρμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Το κέικ τσουρέκι μας είναι έτοιμο και θα σας αρέσει. Πολύ αφράτο και θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σας!
Δες την συνταγή βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!
Καλή απόλαυση!