Συνταγές
Κέικ σοκολάτας αφράτο και υγρό τέλειο για το καφεδάκι μας. Εύκολο χωρίς μίξερ.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
60 γρ κακάο
160 γρ γάλα
120 γρ ηλιέλαιο
120 γρ βραστό νερό
320 γρ ζάχαρη
Μια πρέζα κανέλλα
1κουταλακι μπαικιν
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
1κουταλακι στιγμιαίο καφέ προαιρετικά
1 κουταλιά ξύδι άσπρο
1/2 κουταλάκι σόδα
ΥΛΙΚΑ για Επικάλυψη
200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
80 γρ γάλα εβαπορέ
Μια κουταλιά μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά αλεύρι και κακάο κοσκινισμενο ζάχαρη αλάτι κανέλλα μπαικιν βανίλιες σόδα καφέ και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά το γάλα το ηλιέλαιο το ξύδι και τα ρίχνουμε στο μίγμα με το αλεύρι ανακατεύουμε καλά στο τέλος ρίχνουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε απαλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά τσεκάρουμε με το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
Μόλις κρυώσει ξεφορμαρουμε και φτιάχνουμε το γλασο σε ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια και το γάλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κέικ στολίζουμε με ότι θέλουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Σόφη Τσιώπου – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.