Συνταγές
Είναι και σαν τούρτα. Κέικ με μαρμελάδα λίγο διαφορετικό από τα άλλα – η γεύση του φοβερή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
500ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
250 ΓΡ ΒΙΤΑΜ ΣΚΛΗΡΟ …ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΝΟΥΝΟΥ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ
300 ΓΡ ΓΑΛΑ
450 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΕΜΟΝΙ ,,,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΝΙΛΛΙΝΗ
1,5 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ 5 ΑΥΓΑ
Εκτέλεση:
Αφού κρυωσε το έκοψα με ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού σε τρία κομμάτια
γέμισουμε με μαρμελάδα και την άπλωσα
μετά το συναρμολογησουμε πολύ προσεκτικά ….και μόλις το απολαύσαμε
Επειδή η Φόρμα το κάνει ψηλό, ίσως να βόλευε καλύτερα να γινόταν σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί;
– Μπορεις να το βάλεις το κέικ όπου εσύ νομίζεις ότι σε βολεύει.
Έτσι όπως το έχωουμε δει ,από ένα παλιό βιβλίο συνταγών …το είχε σε τέτοια φόρμα και μάλιστα με κάποιο γλάσο όλο πασαλειμμενο ….
Πάντως όπως και να το κάνεις είναι υπέροχο …και χωρίς να σε λιγωνει παρ’ολη τη μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι από Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κέικ με λεμόνι και καρύδα με 163 θερμίδες το κομμάτι (από την κ. Κλειώ Χούπη ).
Ψάχνεις ένα υγιεινό και ελαφρύ συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ σου ή ακόμα και για τη λιγούρα; Η κλινική δαιτολόγος – διατροφολόγος, Κλειώ Χούπη, μοιράζεται με το Shape τη συνταγή της για κέικ με λεμόνι και καρύδα με μόλις 163 θερμίδες το κομμάτι.
Υλικά για κέικ με λεμόνι και καρύδα
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
4 κ.σ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν
Ξύσμα από 3-4 λεμόνια
Καρύδα τριμμένη
Οδηγίες
-Αναμειγνύεις το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτεις ένα ένα τα αυγά και έπειτα το γιαούρτι.
-Αφού κοσκινίσεις το αλεύρι και το μπέικιν, τα προσθέτεις μαζί με το ξύσμα από τα λεμόνια στο μίγμα.
-Τοποθετείς το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα, αφού την βουτυρώσεις πρώτα.
-Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνεις το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180oC σε αέρα.
-Αφήνεις το κέικ να κρυώσει ώστε να το ξεφορμάρεις πολύ εύκολα.
-Πασπαλίζεις με καρύδα τριμμένη και απολαμβάνεις.
shape.gr