Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό κέικ με ηλιέλαιο και κουβερτούρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγ. 200 γρ
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντου (εγώ έβαλα περγαμόντο)
3 κούπες αλεύρι Γ Ο Χ
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολύ καλό χτύπημα αρχικά τ αυγά με τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο, να γίνουν σαν κρέμα.
Μετά τα υπόλοιπα υλικά, βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήσιμο περίπου 50 λεπτά , αντιστάσεις, η ανάλογα με το πώς ψήνει ο φούρνος σας!!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Θαυμάσια γευστική πρόταση – Ελληνικό τζιζ κέικ φούρνου αφρός
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Αυτό το κάνουν με ανθότυρο εγώ το έκανα με τυρί κρέμα
250 γμ Φιλαδέλφεια
6 αυγά χωρισμένα
140 γμ ζάχαρη
100 μλ γάλα
1 κσ χυμό λεμόνι
60 γμ αλεύρι που φουσκώνει
1 κσ κρεμοριο
100 γμ φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα
Με ζεστό νερό μπαιν μαρί χωρίς να είναι στη φωτιά μαλακωνουμε το τυρί το βούτυρο αυγά ζάχαρη λεμόνι γάλα το αλεύρι και με σπάτουλα τη μαρέγκα
Το ταψί 20 επί 25 και πιο μικρό να είναι ακόμα καλύτερο γίνεται πιο φουσκωτό βάζουμε λαδόκολλα και Ψήνουμε πάλι μπαιν μαρί στο φούρνο 170 αντιστάσεις 30 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κωνσταντινιά ΠΚ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”