Συνταγές
Αφράτο και μυρωδάτο κέικ λεμονιού – Πολύ ζουμερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-250 γρ. βούτυρο
-250 γρ. ζάχαρη
-330 γρ. αλεύρι γοχ.
-5 αυγά
-125 γρ. γιαούρτι
-125 γρ. γάλα
-70 γρ. χυμό λεμονιού
-ξύσμα λεμονιού
-11/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
-λίγο αλάτι
-2 φακ. βανίλια
για το γλάσο
-250 γρ. ζάχαρη άχνη
-75 γρ. χυμό λεμονιού
-ξύσμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά και το ξύσμα.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με αλάτι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, βανίλια και βάζουμε εναλλάξ το γάλα και το γιαούρτι στο μίγμα με τα αυγά και στο τέλος το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο και περιχύνουμε στο κέικ.
Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Κέικ στρατσιατέλα.
Συστατικά
-3 αυγά
-1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170 γρ.
-1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 200 γρ.
-30 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
-200 γρ. γιαούρτι
-240 γρ. αλεύρι
-200 ml. ηλιέλαιο
-1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-80 γρ. άχνη ζάχαρη
-1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Κόψτε την κουβερτούρα σε κομματάκια.
3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κουβερτούρα και το μπέικιν. Αφήστε το μίγμα στην άκρη.
4. Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε στη δυνατή σκάλα τα αυγά με τη ζάχαρη, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέστε το ηλιέλαιο σε δόσεις και το γιαούρτι και χτυπήστε για ακόμα 2-3 λεπτά.
5. Εκτός μίξερ, ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
6. Αλευρώστε και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ, (23 εκ. διάμετρο), προσθέστε το μίγμα και ψήστε για 20 λεπτά.
7. Λιώστε την κουβερτούρα γάλακτος και περιχύστε το κέικ.
8. Διακοσμήστε με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και αφήστε το στο ψυγείο για 40 λεπτά πριν σερβίρετε.