Συνταγές
Κέικ καρότου με καταπληκτική τσαχπινιά στην κρέμα, που του πάει τρελά…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
1κουταλάκι baking powder
3 φλιτζάνια καρότα (τριμμένα στις μεγάλες τρύπες του τρίφτη )
Συστατικά κρέμας
1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουταλιές της σούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για μαγειρικής χωρίς ζάχαρη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για το κέικ.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τσέρκι η ταψάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
Στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη με τα τέσσερα αυγά για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το λάδι.
Αφού έχουμε βάλει σε ένα άλλο μπολ τα στέρεα υλικά (αλεύρι σόδα baking powder) τα προσθέτουμε στον κάδο .
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως.. χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να προσθέσετε το τριμμένο καρότο ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι και αφήνουμε να ψηθεί για 35.45 λεπτά ή έως ότου η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο τσέρκι για 10 λεπτά , (αν έχει κάνει μύτη στο ψήσιμο από την πάνω μεριά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα για να κάτσει) κόβουμε σε 4 η 3 ίσα κομμάτια δεν τα χωρίζουμε αφήνουμε να κρυώσουν κάνα μισάωρο ακόμα για να μπορούν να σηκωθούν χωρίς να σπάσουν και να τοποθετηθούν στην πιατέλα..
Πώς να κάνετε την κρέμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για τρία λεπτά
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το τυρί κρέμα συνεχίζετε το χτύπημα για δύο λεπτά ακόμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος κ ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα του μέχρι να πήξει.Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον..
Τοποθετήστε το πρώτο στρώμα κέικ κομμένο προς τα επάνω σε μια πιατέλα. Αλείφετε με κρέμα περίπου 4 κουταλιές της σούπας
Προσθέτετε κ 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο καρύδι.(μην τον ξεχάσετε σαν και μένα δύο στρώσεις δεν έχει καρύδια στο δικό μου κέικ)και συνεχίζεται και στα υπόλοιπα κομμάτια έτσι..
Αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα γύρω-γύρω και από πάνω του κέικ και διακοσμούμε με καρύδια….
Μπορείτε να αφήσετε το κέικ στο αρχικό του στάδιο να το αφαιρέσετε από το τσέρκι και να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη…
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.