Συνταγές
Ένα αφράτο ζουμερό και πεντανόστιμο κέικ καρότου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2½ φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλυτζ. καρότο τριμμένο
4 αυγά
1 φλυτζ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
1 φλυτζ. καλαμποκέλαιο
½ φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκ. κοφτό σόδα μαγειρική
2 κουτ. γλυκ. κοφτά κανέλα
Λίγο αλάτι
Λίγο γαρύφαλλο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο κονιάκ
(Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε τριμμένο καρύδι και σταφίδες ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίψτε το καρότο στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Σε μεγάλο μπολ ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή πηρούνι όλα μαζί τα υλικά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής μάζα.
Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ…
καλαμποκέλαιο + χυμός πορτοκαλιού+
καρότο τριμμένο
Βουτυρώστε μια φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το υλικό. Φροντίστε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά κάντε τη γνωστή δοκιμή με το μαχαίρι. Μπήξτε το στο κέικ και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο…
Αφήστε το στη φόρμα να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Η Συνταγή είναι από Ξένια Δάρρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.