Συνταγές
Είναι τόσο νόστιμο όσο και το κανονικό κέικ
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
7 κουταλιές σούπας αλεύρι
Το ξύσμα και τον χυμό 2 μικρών πορτοκαλιών ή ενός μεγάλου και συμπληρώνουμε με καυτό νερό να γεμίσει ένα ποτήρι νερού
2 βανίλιες
1 χαρτάκι μπεικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το χυμό με το νερό, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη 45 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Αφού περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι πασπαλισμένο με αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου 45 με 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Υπέροχο σοκολατένιο κέικ – γίνεται τούμπανο
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ.ζαχαρη
200 γρ.βουτυρο
50 γρ.ηλιέλαιο, 4 αυγά,1 χαρτί φαρίνα
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού,1,5 φλιτζάνι τσαγιού γάλα, δύο κουταλιές σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το λάδι, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζουμε με το γάλα και τη φαρίνα για 5 λεπτά ακόμα.
Σε στρογγυλή φόρμα αφού έχουμε βάλει λίγο βούτυρο και αλεύρι, ρίχνουμε το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά, συμπληρώνουμε στη φόρμα και ψήνω για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς.
Όταν το βγάλουμε έχουμε λιώσει κουβερτουρα και βάζουμε πάνω με λίγη τρούφα για διακόσμηση
Η Συνταγή είναι από Μαρία Μανιουδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.