Συνταγές
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια – Καταπληκτικό κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Βουλα Πολυζου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκελαιο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπαικιν παουντερ
1 βανίλια
ΕΚΕΤΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη
Ρίχνουμε το λάδι το χυμό
Και το αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπαικιν και τη βανίλια
Ψήνουμε Αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 55 με 60 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αφράτο και μοσχομυρωδάτο κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Ditsa- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες ( του νέες καφέ) φαρίνα πορτοκαλί “Γιώτης”, 1,5 κ.γλ μπέικιν, 2 βανίλιες, 1 κούπα ζάχαρη, 4 αυγά, 1 πλακά βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου, 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%, 1 κούπα χυμό πορτοκαλί ( 2 πορτοκαλιά μεγάλα μου βγήκαν), το ξύσμα από τα 2 πορτοκαλιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπήσαμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 5′.Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες και την φαρίνα με το μπέικιν ανακατεμένο εναλλάξ με το γιαούρτι και τον χυμό πορτοκαλί. Τα χτυπάμε έως ότου ενωθούν όλα. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε την φόρμα του κέικ μου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° για 60′. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, αναποδογυρίσουμε και πασπαλίσουμε με άχνη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Ditsa- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”