Συνταγές
Ένα σοκολατένιο κέικ για τις βραδινές λιγούρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Popi Sylaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
250γρ.βουτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιας
4 κουταλιες τις σούπας κονιάκ
Ξύσμα από 2 πορτοκαλιά
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορε αδιάλυτο
4 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη για το πασπαλισμα η σοκολάτα.
Ταψί 28εκ.χαρτι φούρνου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει το μείγμα πολύ αφράτο.
Μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματάμε το χτύπημα.
Τις βανίλιας και το κονιάκ.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Προθερμενουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μια ώρα και 5′ λεπτά,στη τελευταία σχάρα .
Εγώ επάνω έβαλα bueno και σοκολάτα με καραμελα.
Η Συνταγή είναι από Popi Sylaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για κέικ αρωματισμένο με espresso και γκαναζ σοκολάτας
Η Συνταγή είναι της κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
500 φαρινα
250 στραγιστο γιαούρτι
ξυσμα πορτοκαλι
300 ζαχαρη
3γρ μαχλεπι
4 αυγα
2 βανιλιεσ
270 βουτυρο
1σφηνακι μπραντι
200γρ κουβερτουρα
200 κρεμα γαλακτος
1με2 κουταλιες στιγμιαιου καφε espresso
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα μπολ το μπεικιν το αλευρι μαζι με τις βανιλιες μαχλεπι και ανακατευουμε
χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη να αφρατεψει ριχνουμε αυγα γιαουρτι και συνεχιουμε να χτυπαμε
στη συνεχεια βαζουμε τα στερεα υλικα και ανακατεύουμε με μια σπατουλα σε προθερμαζμενο φουρνο στους 180 για 40 λεπτα περιπου
Η Συνταγή είναι της κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.