Συνταγές
Ιβριστόν με μοσχαράκι κοκκινιστό – παραδοσιακό ποντιακό φαγητό
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το ιβριστόν είναι οι παραδοσιακές Ποντιακές χυλοπίτες που ψήνονται στο φούρνο.
Τις βρίσκουμε και στο σούπερ μάρκετ.
Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, βράζουμε νερό με αλάτι και το ρίχνουμε μέσα για 2 – 3 λεπτά να μαλακώσουν , στραγγίζουμε και περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
Μπορούμε να τις σερβίρουμε με γιαούρτι ή και γλυκές μόνο με ζάχαρη, εδώ με κοκκινιστό μοσχαράκι.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για εύκολο και νόστιμο φαγητό – ριγκατόνι με σκόρδο, μπούκοβο και παρμεζάνα..
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Ριγκατόνι
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. μπούκοβο
3 κ.σ. πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πικάντικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα Ριγκατόνι… παράλληλα σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο.
Αφήνουμε για λίγο να βγάλουν τα αρώματα τους και προσθέτουμε τον πελτέ… Τον σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και μισό κ.γ. ζάχαρη.
Αφήνουμε 10 λεπτά.
Τα Ριγκατόνι τα βράζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο… τα Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα…. αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που εβρασαν τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος Ρίχνουμε 1-2 χούφτες παρμεζάνα…
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.