Συνταγές
Θεσπέσιο καταίφι με τέλειο τύλιγμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Mouta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανταΐφι 450-500 γραμμ.
Γέμιση
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα 1 κουταλιά ζάχαρη 1 κουταλιά φρυγανιά 1 κουταλάκι κανέλα (αν θέλετε κ γαρύφαλλο) λίγο ξύσμα πορτοκαλί κ 3-4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο για να μην σκορπάει όταν θα τυλίγουμε.
Σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη (1 κιλό) 4 κούπες νερό (1 λίτρο) μια βανίλια κ 2 κουταλάκια λεμόνι. αφού τα ετοιμάσουμε , λιώνουμε 150 γραμμ. Βούτυρο κ τα περνάμε με το πινέλο από πάνω.
Σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο 20 λεπτά στους 180 ξεσκέπαστα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. την επόμενη κάνουμε το σιρόπι.
Ζεστό σιρόπι όχι καυτό κρύο κανταΐφι..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Mouta-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”