Συνταγές
Θεσπέσιο γλύκισμα – τούρτα παγωτό φράουλα με γλάσο καθρέφτη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κρέμα παγωτό.
Κτυπαμε στο μίξερ 700 γρ κρέμα γάλακτος 35 % με 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα παγωμένα , 1κσ μέλη, 2 κ.γ βανίλια(εγώ έβαλα 1 σφηνάκι ποτό) μέχρι να γίνει σαν το γιαούρτι
2.Μους φράουλα( confit.)
Βάζουμε σε κρύο νερό 2 φύλα ζελατίνη για 6 λεπτά, ένα, ένα .
250 γρ φράουλα τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Το βάζουμε σε ένα κατσαρόλακι μαζί με 60 γρ ζάχαρη, 12 γρ νισεστέ, ξύσμα και 2κ.σ χυμό λεμονιού βράζουν
προσθέτουμε 2 φύλα ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε σε ένα τσέρκι 20 ek. και το βάζουμε στο κατάψυξη να παγώσει.
3.Για βάση της τούρτας.
Κορμός μωσαϊκό που είχα στο ψυγείο.
4.Γλάσο καθρέφτη.
Λιώνουμε σε μπέν-μαρι 50 γρ βούτυρο ανάλατο και προσθέτουμε 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, 5 κουταλιές σούπας γάλα ζαχαρούχο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 φακελάκι ζελέ φράουλα διαλυμένη σε 1/3 ποτηριού ζεστό νερό, χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο ανακατεύοντας συνεχώς να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και τοποθετούμε το γλάσο πάνω από την τούρτα μας.
Για την σύνθεση.
Βάζουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενο
δαχτυλίδι διαμέτρου 22 ek. λαδόκολλα στο πλάι. Τοποθετούμε την βάση, ρίχνουμε κρέμα, μετά τοποθετούμε το φράουλα coνfit
ρίχνουμε όλη την κρέμα και το βάζουμε στο κατάψυξη για όλο το βράδυ
Βγάζουμε την τούρτα παγωμένη και ρίχνουμε το γλάσο. Διακόσμηση με φρέσκα φράουλα, 3 καρδούλες που έριξα και σε αυτά γλάσο.
Την βγάζουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Στα σχόλια είναι οι φωτογραφίες πώς φτιάχνουμε την τούρτα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.