Συνταγές
Θεσπέσια πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι.. αφράτη και μοναδική!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Tzela Antonopoulou .
Υλικά
(για ταψί νούμερο 38)
12 αβγά χωρισμένα κρόκους ασπράδια
1 1/2 φλ. ζαχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 φλ αλεύρι
1 φλ σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
1 φλ φρέσκο χυμό πορτοκαλιου
ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακερωτα
3 βανιλιες
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
250 γρ βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι ,και το μπέικιν μαζί.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα μου σε ένα άλλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους να χτυπηθούν για 10 λεπτά να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να γίνουν μία ωραία κρέμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ το χυμό από το πορτοκάλι και αλεύρι- σιμιγδάλι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Αδειάζουμε το μείγμα μου σε μία μεγάλη λεκάνη γιατί είναι αρκετό και εκεί ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα σιγά σιγά τη μαρέγκα μου.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί νούμερο 38 και αδειάζουμε το μείγμα μου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι μου.
Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέτουμε το βούτυρο και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το χλιαρό γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Tzela Antonopoulou .