Συνταγές
Θαυμάσιο σοκολατένιο κέικ, γευστικότατο και απολαύστικο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-6 αυγά, 2 ποτήρια ζάχαρη, (έβαλα 1,5 )
-1/2 ποτήρι γάλα ,1 ποτήρι βούτυρο ή ηλιέλαιο, (εγώ έβαλα βούτυρο, το έχω κάνει και με ηλιέλαιο)
-3/4 κούπας κακάο, βανίλια μπέρμπον, ξύσμα πορτοκάλι, 2 κτγ. μπέηκιν, 2 ποτήρια αλεύρι γενικής χρήσης
-1/4 κτγ. σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και για ακόμη 10 λεπτά στους 150 σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Κέικ που συνήθως προορίζονται για τα παιδιά ή για δώρο.
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις σοκολατένιο Κέικ, πανεύκολο με πολύ λίγα υλικά, που παραμένει υγρό μέσα από την σοκολάτα!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-2 αυγά
-2 κούπες αλεύρι φαρίνα
-1 κούπα γάλα
-1/2 κούπα ζάχαρη
-1/2 κούπα λάδι ελαφρύ αραβοσιτέλαιο
-1 βανίλια
-1 πακ. μπέικιν
Για την επικάλυψη
1 κουτί γλάσο σοκολάτας έτοιμο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά στο μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Κάνουμε τρύπες από πάνω στο κέικ, με τον πλάστη του σπιτιού ή με ότι άλλο έχουμε μυτερό. Ζεσταίνουμε απαλά το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι και με κουτάλι γεμίζουμε πρώτα τις τρύπες για να περάσει μέσα η σοκολάτα και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο από πάνω από το κέικ και το καλύπτουμε όλο.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ινδοκάρυδο, το αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο σοκολάτας..!
Το κέικ αυτό παραμένει υγρό μέσα από την σοκολάτα!
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.