Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ γεμάτο αρώματα, αφράτο μυρωδάτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.φαρινα απ
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά χωρισμένα
1 πρέζα αλάτι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
120 γρ. χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα
120 γρ. γάλα
80 γρ. κονιάκ
200 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 ή 32 εκ. Η μία φόρμα
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα .
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Εναλλάξ, προσθέτουμε την φαρινα με το γάλα και το κονιάκ. Τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα και διπλώνουμε απαλά το μείγμα.
Ψήνουμε για 55′ με 1 ώρα.
Ανάλογα τον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.