Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ, αφράτο, αφράτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ βούτυρο ( έβαλα βιταμ χάρτινο)
440γρ ζάχαρη( έβαλα 250γρ)
4-5 αυγά
260γρ γάλα
Βανίλια η ξύσμα πορτοκαλιού
1 σακουλάκι Φαρίνα γιώτης κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνεται τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζεται το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και τη βανίλια η τό ξύσμα, ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε το μείγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα . 170° περίπου μία ώρα.
ΓΛΑΣΟ–
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια+ 150γρ γάλα εβαπορέ σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε μικροκύματα μέχρι να λιώσει στο τέλος ρίχνουμε 1κσ μέλι ανακατεύουμε καλά αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε πάνω στο γλυκό.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα λαχταριστά μπισκοτάκια φουντουκιού πολύ ωραία φτιαγμένα και σίγουρα νοστιμότατα!
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
200 ML ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΡΎ
120 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ ΆΧΝΗ
250 ΓΡ ΦΟΥΝΤΟΎΚΙΑ
340 ΓΡ. ΑΛΕΎΡΙ Γ.Ο.Χ
10 ΓΡ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
125-150 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΩΛ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ ΧΤΥΠΆΜΕ ΝΑ ΛΕΙΏΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΎΚΙΑ ((ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΈΝΤΕΡ))
ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΛΕΎΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΈΛΟΣ ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΑΛΕΎΡΙ..ΖΥΜΟΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΆΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΝ ((ΜΕΛΟΜΑΚΆΡΟΝΑ )).
ΤΑ ΠΑΤΑΜΕ ΕΛΑΦΡΆ ΚΑΙ ΜΕ ΈΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΉΜΑ ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ.
ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180, ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ ΓΙΑ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΆ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΆΜΕ ΣΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ.
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.