Κρεας
Θαυμάσια σουτζουκάκια – Φτιάξτε τα οπωσδήποτε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. κιμάς από ελιά μοσχάρι, 300 γρ. κιμάς χοιρινός, 5 φέτες ψωμί χωριάτικο, εγώ βάζω ζυμωτό χωρίς κόρα, 2 φλυτζάνια τσαγιού μαυροδάφνη για να μουλιάσω το ψωμί, 2 αυγά, 2 κρεμύδια τριμμένα, 4 σκελίδες σκόρδο πατημένα με την πρέσα, 1 κτγ. ξύδι, 1/2 κτγ. κίμινο, 1/2 κτγ. σκόνη, κανέλα, αλάτι, πιπέρι, 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνω όλα καλά και τα αφήνω στο ψυγείο αρκετές ώρες για να βγάλουν τα αρώματα τους.
Δεν τα τηγανίζω μπορώ να σας πω γίνονται πολύ πιό νόστιμα στο φούρνο. Τα πλάθω και τα βάζω σε ταψί, ρίχνω επάνω τη σάλτσα.
Σάλτσα
400 γρ. ντομάτα φρέσκια ή 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη, 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη, 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, 3 κόκους μπαχάρι, 1 ξύλο κανέλας, 1/2 κτγ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 κτγ. πάπρικα γλυκιά, 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο .
Τα ανακατεύω καλά και τα ρίχνω στο ταψί, ρίχνω και νεράκι και ψήνω με αέρα στους 180 βαθμούς, όταν πάρουν χρώμα τα γυρίζω και βάζω και νεράκι αν χρειαστεί. Να μείνουν με τη σαλτσούλα τους.
Για το ρύζι
Βράζω νερό, ρίχνω 1 κτγ. αλάτι και 1 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο, το βράζω για 20 λεπτά το σουρώνω, το πλένω με κρύο νερό. Βάζω στην κατσαρόλα 1 κτσ. βούτυρο να κάψει και ρίχνω το ρύζι, το ανακατεύω καλά και είναι έτοιμο.
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.