Συνταγές
Θαυμάσια σοκολατόπιτα με πλούσια σοκολατένια γεύση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Mavrofrydou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
4 αυγα 1/2 φλυτζανι τσαγιου σπορελαιο 1/2φλυτζανι τσαγιου νερο 1 σφηνακι κονιακ η λικερ 1 μπεκιν 1 βανιλια 1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη 1/2 φλυτζανι κακαο αγλυκο 1 φλυτζανι τσαγιου και 3κουταλιες σουπας αλευρι για ολες τις χρήσεις και καρύδια χτυπαμε στο μουλτι αλλά όχι σε σκονη
Εκτέλεση
Χτυπαμε στο μπωλ του μιξερ τα αυγα ζαχαρη μέχρι να αφρατεψουνε επειτα ριχνουμε το σπορελαιο συνεχιζουμε το χτύπημα σε 1 μπωλ ανακατεμα αλευρι κακαο βανιλια μπεκιν και το ριχνουμε στο μπωλ του μιξερ μαζι με το νερο το κονιακ και τα καρυδια
Βουτυρουμε αλευρωνουμε 1 φορμα κεικ 26 cm ριχνουμε το μειγμα και ψηνουμε στους 18βαθμούς για 30 με 35λεπτα αναλογως το καθε φουρνο οσο ψηνεται φτιαχνουμε το σιροπι
Σε κατσαρολακι βαζουμε 1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη και 2 φλυτζανια νερο λιγο χυμο λεμονι βραζουμε για 7 λεπτα οταν ψηθει το γλυκό το βγαζουμε και το αφηνουμε να γίνει χλιαρο και σιροπιαζουμε με το χλιαρο σιροπι αφηνουμε να τράβηξει και λιωνουμε 1 σοκολατα γαλακτος και το απλωνουμε για επικαλυψη και τρουφα καρυδια προαιρετικα πολυ αφρατο τελειο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Mavrofrydou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”