Συνταγές
Θαυμάσια μπισκότα κανέλας γεμάτα άρωμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη ψιλή
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 φάκελο μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κουτί.γλ. τριμμένο γαρί(ύ)φαλ(λ)ο
3 κ.γλ. κανέλ(λ)α σκόνη
1 kg αλεύρι γ.ό.χ. (ας έχουμε κ λίγο έξτρα αλεύρι, μήπως χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη κανονική)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το σπορέλαιο κ τη ζάχαρη κ χτυπάμε με αυγοδάρτη 4-5′. Εν συνεχεία την κανέλα κ το γαρίφαλο κ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Έπειτα το χυμό πορτοκαλιού, αφού πρώτα έχουμε ρίξει στο χυμό τη σόδα κ την έχουμε ανακατέψει καλά. (Μιας κ θα φουσκώσει με τη σόδα καλό θα ήταν να κρατάμε το ποτήρι με το χυμό πάνω από τη λεκάνη, γιατί θα ξεχειλίσει.) Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κ το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα μας, αφού πρώτα σε ένα άλλο μπολ έχουμε καλά ανακατέψει μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Αναμειγνύουμε τα υλικά όλα μαζί κ ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ζύμη κανονική. (Το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ καλό θα ήταν να μην το ρίξουμε μονομιάς, για να μπορούμε έτσι να υπολογίσουμε σωστά το αποτέλεσμα της ζύμης). Βάζουμε τη ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη. Αφού βγάλουμε από ψυγείο πλάθουμε μπισκότα κ τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο φούρνο, όπου θα τον έχουμε προθερμάνει στον αέρα(ή στις αντιστάσεις κ αέρα), στους 175 βαθμούς κελσίου κ ψήνουμε περίπου 15′-20′, αναλόγως το φούρνο. Να έχουμε υπόψη, ότι όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν κ άλλο.
(Αν θέλουμε κάνουμε τα μπισκότα είτε μισή δόση είτε διπλή κλπ)
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.