Συνταγές
Θαυμάσια κουλουράκια και πολύ πολύ ωραία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Βούτυρο 300 γρ.
Ζάχαρη 250 γρ.
Κρόκους αυγών 2
Γάλα 100 γρ
Χυμό πορτοκάλι 200 γρ.
Κονιάκ 2 κ.γλ.
Βανίλιες 2
Ξύσμα πορτοκαλιού από δύο
πορτοκάλια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό (περίπου)
Μπεκιν 1 κ.γλ.
Σόδα μαγειρικής 1 κ.γλ.
Αλάτι 1 πρέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλλειμα από πάνω
Αραιωμένο κρόκο με λίγο νερό
Χτυπάμε βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Τη σόδα μέσα στο πορτοκάλι.
Στο τέλος το αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στον αέρα,στους180 β.,για 15-20 λ.περιπου.
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πανεύκολα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού – είναι τα αγαπημένα μας
Η Συνταγή είναι από Αριστέα Αλεξίου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο(αυτό του nescafe)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκαλι
1 κουτ γλυκού βανιλια υγρή ή 2 κάψουλες
1 και μισό πακέτο φαρινα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη κ το χυμό πορτοκαλιου και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανιλια κ τέλος σταδιακά το αλεύρι. Δημιουργουμε μια ζύμη ευπλαστη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Πλάθουμε κουλουρακια μου κ ψήνω για 15 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς ώσπου να χρυσαφισουν!
Η Συνταγή είναι από Αριστέα Αλεξίου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.