Γλυκα
Η Χιονισμένη σοκολατόπιτα!
Ψάξαμε και βρήκαμε μία ιδιαίτερη σοκολατόπιτα για να κάνεις αυτές τις ημέρες! Αν αγαπάς την σοκολάτα, τότε πρέπει να την δοκιμάσεις…
Υλικά
Μισό ποτήρι λιωμένο βούτυρο
2,5 ποτήρια ζεστό γάλα
1 ποτήρι αλεύρι φαριν απ
Μισό ποτήρι κακάο
4 αυγά (κρόκος και ασπράδια χωρισμένα)
Μισό κουταλάκι ξύδι
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
διακόσμηση
φράουλες και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Χρησιμοποιούμε πυρέξ 20cm X 20cm.
Ανακατεύουμε το κακάο και το αλεύρι σε ένα μπολ.
Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το ξίδι μέχρι να είναι πολύ δύσκολο να χυθεί όταν αναποδογυρίσουμε το δοχείο.
Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε στους κρόκους τη μαργαρίνη και τη σκόνη εσπρέσο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα κρόκων και χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί το μείγμα πλήρως. Τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια σε 2-3 φορές και ανακατεύουμε, προσπαθώντας να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με φέτες φράουλας.
Καλή επιτυχία!
Δες μερικές ακόμα ξεχωριστές συνταγές για σοκολατόπιτα!