Connect with us

Συνταγές

Η πιο ΤΕΛΕΙΑ τούρτα που έχεις ποτέ φάει – Nutella Brownie Mousse Cake

Published

on

60990480 10155380783912537 8846904409465028608 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το Brownie:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (70g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι (35g) σκόνη κακάο
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
1/4 φλιτζάνι Nutella

Για το Nutella Mousse:
2 φύλλα ζελατίνης
1+1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη, χωρισμένη στα 2
170g σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι (85g) Nutella
λίγο αλάτι

Για το Mirror Glaze:
6 φύλλα ζελατίνης
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού (200g) σιρόπι γλυκόζης
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι (150g) ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για τον Brownie:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψάκι 20 εκατοστών, βάζουμε αντικολλητικό και το βουτυρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το φυτικό έλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια φωτιά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν πάστα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας. Ρίχνουμε την βανίλια.

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν πλήρως. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Τοποθετούμε το ταψί στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

(Όταν το brownie κρυώσει πολύ καλά, ανασηκώστε το από το ταψί χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό ως λαβή. Κόψτε έναν κύκλο 15 εκατοστών περίπου. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα Nutella στην κορυφή και στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για όλο το βράδυ.

Για τη μους:
Βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να τα μαλακώσετε. Λιώστε τη σοκολάτα και τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει γύρω από τις άκρες. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να λιώσει τελείως. Ρίξτε τη σοκολάτα και τη Nutella. Ανακατέψτε και ρίξτε λίγο αλάτι.

Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέστε το 1/3 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας και αναδιπλώστε και στη συνέχεια προσθέστε όλο το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με την κρέμα και διπλώστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, τοποθετήστε το κατεψυγμένο brownie σας γύρω από τον πυθμένα ενός σκεύους με σιλικόνη, με την πλευρά της Nutella επάνω. Ρίξτε το μους από πάνω.

Τοποθετήστε το σκεύος σιλικόνης σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια και χτυπήστε σταθερά μερικές φορές πάνω στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Τοποθετήστε ολόκληρο το κέικ στον καταψύκτη και αφήστε το να καταψυχθεί μέχρι να είναι τελείως σταθερό, τουλάχιστον 6 ώρες. έπειτα αφαιρέστε από τη σιλικόνη.

Τοποθετήστε το κάπου με την πλευρά του brownie να ακουμπάει κάτω και κρατήστε το στη κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε το γλάσο.

Για το Mirror Glaze:
Βυθίστε τη ζελατίνη σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να μαλακώσει. Βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα, στη συνέχεια προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα.

Έπειτα ρίξτε το ζεστό μείγμα πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήστε το να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βγάλτε το brownie από την κατάψυξη και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι υπερυψωμένο για να ρίξετε το γλάσο.

Εάν θέλετε μπορείτε να ”πιτσιλίσετε” την επιφάνεια με βρώσιμη χρυσή λάμψη. Μεταφέρετε προσεκτικά το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

*Αφήστε να καθίσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές24 λεπτά ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές3 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές18 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές22 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές5 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Exit mobile version