Συνταγές
Η πιο τέλεια τούρτα Τιραμισού… για κάθε είδους εκδηλώσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι…
150 γραμ. φρέσκο γάλα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
150 γραμ. βιταμ soft
200 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 βανίλιες ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
3 κ.σ κονιάκ
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το σιρόπι καφέ…
1 κούπα νερό
2 κ.σ. νες καφέ
5 κ.σ. ζάχαρη
Βάζουμε σε ένα μπρίκι τα υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη… το βγαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει…
Για την κρέμα…
350 γραμ. τυρί κρεμα σε θερμ. δωμ.
1/2 ζαχαρουχο
500 γρ. Φυτική σαντιγί
2 κ.σ. απο το σιροπι καφέ που φτιάξαμε
σοκολάτα σε τρίμματα και λίγο κακάο για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι…
Βάζουμε το γάλα σε μπολ και ρίχνουμε το λεμόνι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά…
Στο μίξερ χτυπάμε το βιταμ με την ζάχαρη για 5 λεπτα…
ρίχνουμε τα αυγά ενα ενα , κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο…
Προσθέτουμε τις βανιλιες, το στιγμιαίο καφέ το κονιάκ…
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το γάλα.
Ισομοιράζουμε το μείγμα σε δυο ταψάκια 35×26…Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περιπου, στον αερα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
Μόλις βγάλουμε τα παντεσπανια τα αφηνουμε να κρυώσουν..
Για την κρέμα…
Χτυπάμε στο μιξερ την φυτική σαντιγί προσθέτουμε το τυρί κρεμα και το ζαχαρουχο…
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε και τον καφέ και χτυπαμε για ακομα 1 λεπτό…
Βαζουμε στο ψυγείο για να παγώσει…
Στησιμο…
Τοποθετουμε το ενα παντεσπάνι σε έναν δίσκο, το σιροπιαζουμε καλά ρίχνουμε την μισή κρέμα και από πανω τα τριμματα σοκολάτας.
Τοποθετούμε και το άλλο παντεσπάνι που το σιροπιαζουμε και αυτό…Τελειώνουμε με την κρεμα, τρίμματα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με κακαο…
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν την κοψουμε…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”